Hakkımızda

HAKKIMIZDA

MERHABALAR…….

2008 YILINDA KURULMUŞ OLAN İŞLETMEMİZİN BULUNDUĞU BÖLGE, KIRKLARELİ İLİ BABAESKİ İLÇESİ, TERZİLİ KÖYÜ ESKİ TERZİLİ MEVKİİ OLARAK ADLANDIRILIYOR...

BU BELDEDE, GIDA, TARIM, HAYVANCILIK SEKTÖRÜNE DİĞER FAALİYET ALANLARIMIZI DA KATARAK ÖNCE 200 BAŞLIK HEDEF İLE AHIRIMIZI YAPTIK. İŞE DE BAŞLADIK. İLK DÜVELERİMİZİ TRAKYA BÖLGESİNDEN TEDARİK ETME YOLUNA GİTTİK. BAŞARILI DA OLDUK, BİRAZ TOPLAMA SORUNU YAŞADIK. 

DAHA SONRAKİ YILLARDA YURT DIŞINDAN, 300’E YAKIN DÜVE İTHAL ETTİK.

BU SÜRELER İÇİNDE YEMLERİMİZİ GENELLİKLE YEM FABRİKALARINDAN TEDARİK ETTİK.

HER GEÇEN GÜN - AY - SENE HEM KONU İLE İLGİLİ BİLGİLERİMİZİ GELİŞTİRTİRDİK, HEM DE EN KALİTELİ SÜT VE ÜRÜNLERİNİ NASIL YAPARIZ, NASIL ÜRETİRİZ, NASIL PAZARLARIZ DİYE DÜŞÜNÜP BUNUN GAYRETİNE DÜŞTÜK. TABİİ ZAMAN SU GİBİ...!  4-5 YIL GEÇTİ.

 BU ARADA KENDİMİZCE AR-GE ÇALIŞMALARI DA YAPTIK.

 ARAŞTIRMALARIMIZ NETİCESİNDE İLK İŞ OLARAK ŞUNU ÖĞRENDİK Kİ, SÜRÜ BÜYÜDÜKÇE DENETİM ZORLAŞIYOR, AYNI ZAMANDA KONTROL AZALIYOR. HER ZAMAN SEVDİĞİM VE YAŞAMIMIZA DA ÇOK PAYELER KAZANDIRAN ‘’KONTROLSÜZ GÜÇ, GÜÇ DEĞİLDİR’’ SÖZÜ ÇOK GÜZEL BİR SÖZDÜR.

BU VECİZ SÖZDEN YOLA ÇIKARAK İLK İŞ OLARAK;

ÖNCELİKLE DAHA MODERİNİZE EDİLMİŞ AHIRLAR YAPTIK, HEDEF BÜYÜTTÜK. KAPASİTEMİZİ 1000 BAŞA ÇIKARTMAYI PLANLADIK. KISMİ DE OLSA BAŞARILI OLDUK. HER AHIRIMIZ İÇİN AYRI BİR KİŞİ GÖREVLENDİRDİK. KONTROL MEKANİZMAMIZI GELİŞTİRDİK, HER BÖLGEYE EN SON SİSTEM KAMERALAR YERLEŞTİRDİK, BAŞARILI DA OLDUK. DAHA KALİTELİ İŞÇİLER BULDUK, ACEMİLERİ EĞİTTİK.

BU BÖLÜMÜ TAMAMLADIKTAN SONRA SIRA YEM ÜRETİMİNE GELDİ. NE YAPMAMIZ GEREKECEĞİNİ İNANIN GÜNLERCE HATTA AYLARCA DÜŞÜNDÜK.

İLK İŞ OLARAK YEMİMİMİZİ KENDİMİZ YAPMAMIZIN ZORUNLU OLDUĞUNU GÖRDÜK.

YEM FABRİKALARINDAN GELEN YEMLERİN İÇLERİNDE NELER OLDUĞUNU BİLMİYORUZ.

ZAMAN ZAMAN ANALİZ YAPTIRDIĞIMIZDA PEK HOŞ OLMAYAN DEĞERLERLE DE KARŞILAŞTIK.

YEM FABRİKALARI GENELLİKLE ENERJİ - PROTEİN DEĞERLERİNİ DENGEDE TUTMAK İÇİN, GÜNÜN KOŞULLARINDA HANGİ HAMMADDE UYGUN İSE YEMİ ONA GÖRE FORMÜLE EDİYORLAR.

ÜRETİCİLER ŞUNU İYİ BİLMELİDİRLER Kİ, SÜRÜ İÇİNDE 4 - 5 BÖLÜM VARDIR, SAĞMALLARDAN BAHSEDİYORUM. HER GÜN KURU EKMEK VER, HEP ONU İSTERLER; “HAYDİ BUGÜN İNEKLERDEN BİRİNİN DOĞUM GÜNÜDÜR, PASTA VERELİM”  DERSİN OLMAZ…!

HAYVANLARIN METABOLİZMALARI DEĞİŞİR, YA SÜTÜ AZALTIRLAR YA DA BİRKAÇ GÜN SONRA FARKLI BELİRTİLER GÖSTERİRLER Kİ BİZ BUNLARI BİLİRİZ VE DE İYİ BİLİRİZ. KENDİMİZE ÖZEL SÜRÜ YÖNETİMİ PROGRAMI YAZDIRDIK. BU PROGRAMI, ALMAN SAĞIM TEKNOLOJİLERİ FİRMASI GEA’NIN PROGRAMI İLE ENTEGRE ETTİK Kİ BU GEA’NIN BİLGİSİ DAHİLİNDE OLMUŞTUR.  PROGRAMIMIZ SAYESİNDE HER HAYVANIMIZI KONTROL ETME OLANAĞI BULDUK.

“NEDİR BUNLAR” DERSENİZ KIZGINLIK DÖNEMİ TESPİTİ VEYA DEĞİŞİK HASTALIKLARA YAKALANDI İSE ANINDA MÜDAHALE GİBİ…

BU TECRÜBELERİMİZDEN VE BİLGİ BİRİKİMİMİZDEN SONRA DÜŞÜNDÜK, NE YAPARIZ, NEYLERİZ ?

SONUÇ…!

YEMİNİ KENDİN YAPACAKSIN. BİLGİMİZ VAR MIYDI? PROFESYONELCE YOKTU. ARAŞTIRDIK, BU KONUDA EN İYİ KİMLER VAR DİYE. KARŞIMIZA SELÇUK ÜNİVERSİTESİ VETERİNER FAKÜLTESİ HAYVAN BESLEME VE BESLENME HASTALIKLARI ANA BİLİM DALI BAŞKANI SAYIN PROF. DR. BEHİÇ ÇOŞKUN GİBİ ÇOK DEĞERLİ BİR HOCA ÇIKTI. BURADA KENDİLERİNE ŞÜKRANLARIMIZI ARZ EDERİZ.  

HOCAMIZ İLK SÖZ OLARAK,” SÖYLEDİKLERİMİ YAPARSANIZ BAŞARILI OLURSUNUZ” DEDİ VE BİZE ÇOK DEĞERLİ BİLGİLERİNİ AKTARDI. TABİ BUNLARI UYGULAMAK İÇİN ÇOK İYİ ÖĞRENCİ OLMAMIZ GEREKİYORDU. BU KONUDA HOCAMIZIN BİLGİLERİNİ ÇOK İYİ DEĞERLENDİREN ŞİRKET ORTAĞIM, AYNI ZAMANDA KAYINBİRADERİM TAMER ERGEN BEYEFENDİ, İYİ TAKİP ETTİ VE HOCAMIZIN VERMİŞ OLDUĞU BİLGİLERLE YEMLERİMİZİ KENDİMİZ ÜRETİP RASYONLARIMIZI HAZIRLAMAYA BAŞLADIK. İLK İŞ OLARAK GDO’SUZ ÜRÜNLERİ KULLANMAYA GAYRET ETTİK VE %95 ORANINDA BAŞARILI OLDUK. BAKANLIK İZNİ OLMAYAN GDO’LU ÜRÜNLERİ KULLANAMAZSINIZ.

HOCAMIZ PROF. DR. BEHİÇ COŞKUN BEY’DEN HER ZAMAN DESTEK ALIRIZ. BAZEN AYDA BİR, BAZEN İKİ AYDA BİR KENDİLERİNİ ÇİFTLİĞİMİZDE MİSAFİR EDERİZ. KENDİLERİNİN RAPORLARI DOĞRULTUSUNDA HAREKET EDERİZ. BAŞARIMIZ VAR İSE HOCAMIZDANDIR.

BİR İNEĞİN KALİTELİ SÜT VERMESİ İÇİN NE TÜR YEMLER KULLANILIR? HOCAMIZIN BİLGİSİ VE TAMER ERGEN BEY’İN ÇALIŞMA AZMİ İLE EN KALİTELİ ÜRÜNLERİ ALMAYA GAYRET ETTİK: YONCA, ARPA, SAMAN, MISIR, DDGS, AYÇİÇEĞİ TOHUMU KÜSPESİ, SİLAJ, VE DAHA NELER NELER…

 İÇTİĞİNİZ SÜTÜN , YAPTIĞINIZ YOĞURDUN GÜZELLİĞİ, SÜTÜMÜZÜN KALİTESİ İLE BİRLEŞTİĞİNDE DAHA NİCE GÜZELLİKLERİN ORTAYA ÇIKTIĞINI ANLIYORUZ. GELEN YORUMLARINIZA  TEŞEKKÜR EDERİZ , ÖZELLİKLE WHATSAPP’TAN...

İYİ BİR SÜTÜN KALİTE DEĞERLERİ

OCAK 2018 SÜT KALİTE DEĞERLERİMİZ: YAĞ % 4.27 - PROTEİN % 3.66 - TKM % 13.38 – LAKTOZ % 4.75 - YKM % 9.38 - SOMATİK HÜCRE 268000 - PH 6.70 - SU %0 - BAKTERİ 5000. BU DEĞERLERİN ÖLÇÜMLERİ AK -GIDA A.Ş. AKREDİTE LABORATUVARINDA YAPILMIŞTIR. BU DEĞERLERİ ÖZELLİKLE YAZIYORUM Kİ ARAŞTIRILSIN.

YEM İŞİNİ HALLETTİK.

 BUNUNLA BİTMİYOR. SÜRÜMÜZÜN DE KALİTESİNİ GELİŞTİRMEMİZ LAZIM.

SÜRÜMÜZ HER AY ARTIYOR. DOĞUMLAR VAR, KISMİ DE OLSA ÖLÜMLER DE VAR. KALİTELİ BİR SÜRÜ OLUŞTURMAMIZ GEREKİYOR.

SAĞOLSUN, BU KONUDA KENDİNİ İSPATLAMIŞ VE BİRLİKTELİĞİMİZ DEVAM EDEN, SELÇUK ÜNİVERSİTESİ VETERİNER FAKÜLTESİ DOĞUM VE JİNEKOLOJİ ANA BİLİM DALI BAŞKANI SAYIN      PROF. DR. DURSUN ALİ DİNÇ HOCAMIZDAN DESTEK ALIYORUZ. GEBELİK DÜZEYİ VE SÜRÜ PERFORMANS PARAMETRELERİNİN YÜKSELTİLMESİ KONULARININ YANINDA AYNI ZAMANDA KENDİLERİ EMBRİYO TRANSFERİ UZMANIDIR. KENDİSİ İLE YAPTIĞIMIZ ÇALIŞMALAR, BİZE  4 - 5 YIL GİBİ BİR SÜREDE ÇOK YÜKSEK BAŞARILAR KAZANDIRDI. HOCAMIZ, YURT DIŞINDAN İTHAL ETTİĞİMİZ DÜVELERİ DE BİZZAT KENDİSİ SEÇTİ. ÖZELLİKLE SÜRÜMÜZÜN SAĞLIĞI AÇISINDAN ÇOK GAYRET SARFEDEN HOCAMIZA TEŞEKKÜR EDERİZ.

HER İKİ HOCAMIZLA DA ÇALIŞMALARIMIZ DEVAM ETMEKTEDİR.

SAYGI VE SEVGİLERLE

                                                                                                                               

                                                                                                                                       ÖMER ASLAN